Wednesday, 6 February 2013

Maafkan kami laki bini...:'(Assalammualaikum wrt.

Pagi bonda untuk 07 Februari 2013 nih di mulakan dengan tragedi.

Tragedi yang tidak di sengajakan.

Tragedi yang telah meragut nyawa si bulu kuning.

-sedih-

En.sayur tidak sempat mengelak seeokor kucing jalanan yang secara melulu melintasi kereta kami.

Bonda takut.

Bonda tergamam.

Bonda sedih.

Tapi ini semua berlaku sangat pantas. Namun kesalahan melanggar ini tidak boleh di sabitkan dengan kesalahan langgar lari. Sebab bonda dan en.sayur berpatah semula ke tempat kejadian dan mengambil bangkai kucing yang masih panas itu. Rasa bersalah mungkin yang membuatkan kami 2ketol laki bini mengutip bangkai yang sedang mengalir darah dari telinga dan mulutnya itu. Sempat menitis2 darah kucing malang itu di kaki en.sayur :(

Kami membawanya ke perkarangan ofis bonda dan tugas en.sayur ialah menggali lubang sedalam 1kaki untuk mengebumikan kucing tersebut. Selesai lubang di gali, kucing malang itu di masuk kan dengan penuh cermat. Sempat bonda memegang telinganya untuk membetulkan pembaringan kucing itu.

-nangis-

Maafkan kami Meoowww...suami bonda tak sengaja. Rasa bersalah masih ada sewaktu menaip entry ini. Maafkan kamiiiiiiiii....

Maafkan kami yer..

Hanya ini yang terbaik mampu kami lakukan :(


#Kalau lah kejadian ini di ketahui RYAN4...sebakul kesedihan dan kesalan terpaksa bonda pikul3 comments :

Aidah said...

Dah ajal dia. Memanglah sedih. Kalau akak pun, menangis jugak ni berbaldi2 walaupun bukan kucing sendiri. Rasanya binatang kesayangan Rasulullah ni masuk syurga kan, insyaAllah.

desperate mama said...

ya ALLAH, mesti teringat ingat.....

Bonda Ryan said...

kak ida : nangis saya kak..rasa bersalah walaupun bukan saya yang mengakibatkan kematian beliau :(

kak fidza : akak tahu kan perasan tuh? camner akk tahu? pnah buat gak eehh? huhu. eerrr...kalau dia bertuan kan? boleh kn saman tak saya? adess!!