Thursday, 20 September 2012

Duka lah sangat!! ekeke.




Ini cerita duka pagi tadi.

Serius pagi tadi terasa luka itu berdarah.

Meleleh2 tau korang darah dia.

Macam tertusuk kapak..bukan pisau lagi dah.

Wawawawa!!

Sakitnya :(.

Tapi pagi tadi lah...

Sekarang dah tak dah.

Sekarang dah senyum simpul popia balik dah.

Nak tau cerita?

Haruslah kan..

Nama pun blog..bercerita lah kita sampai lebam.

Janji jangan ada sindiran.

OPS!! Namoh3!!

Karang kena buat entry mintak maap lagik karang.

- Muntah -

Ok..cerita bermula, bila pagi tadi bonda ada arguement ckit dengan ulam pegaga bonda, en.sayur lertuh..nyampah. Dah kata menyampahkan? so bonda pegi kerja dengan 'duck face' dan berbekalkan lara hati yang menghiris (ayat kena drama ckit dek non ooiii..baru feel kan?kan? mwahaha). Bila tiba tengahari berazam kuat tak moh balik makan tengahari kat rumah sebagai tanda protes.

Nah!! Hantar message sedih2 kat en.sayur, dia diam.

Hantar pulak luahan hati meminta simpati, bolayan jugak.

Hati makin panas, off terus hp sampai tengahari waktu lunch.

Sedang duduk menghadap pc peneman jiwa luka kununnya..en.sayur datang ketuk pintu ofis bonda. Ingat dia datang untuk memujuk. Bonda pun buat lah aksi jual mahal ala2 dalam filem tuh. Korang tau dia datang buat apa? mintak kunci kereta...sekian.
(waktu nih rasa macam nak hantuk2 kpala kat dinding pastu pura2 fengsan..adeh!)

Terus bagi kunci kereta..pastu buat2 tak nampak dah.
En.Sayur pun keluar.

Baru nak melepas perasaan..en.sayur masuk balik,
siap dengan pertanyaan.

" tak balik makan ker "

" tak moh..tak lapar "
(padahal perut yang tak ber'ajar nih tgh main gendang cina mati..haru!)

" Jom makan? "

- Buat muka -

En.sayur yang sememangnya hati simen
cap gajah tuh pun berlalu.

" Eeeehhh!! nak g mana amik kunci kereta? "
( ayat tackle..sila belajar ^_^ )

" Abg nak pegi repair kereta..jom abg bawak g makan "

Vavavava!!

Waktu dia kata macam tuh jer, hati terus bunga2.

Masuk bawah meja jap..konon2 ambik barang,
padahal nak senyum sampai ke telinga...hahaha!!

- Berpimpin tangan keluar ofis -

Nampak tak?

Drama bonda?

Tu pasal tak lepas2 nak jadik bintang filem.

Emosi selalu kacau dek non ooii!!

Apetah lagik nak menjiwai watak..
sekejap duka, sekejap mental dan
sekejap jer boleh jadik orang yang paling cool.



Moral dari entry nih..

Korang jangan nak feeling 'queen' sangat bila bergaduh laki bini tuh. Orang lelaki nih bukan semua perasaan kita..emosi kita, diorg boleh baca. Lurus jer depa nih macam batang pokok. Kalau korang rasa2 nak try feeling2 queen dgn ego mencecah langit...silakan lah. Pastu klu tak berjaya, sila carik meja untuk cover muka yer. Bonda nasihat jerr pasal dah selalu feeling tuh hancus..tepuk dahi berkali2!

*____*

*Al Fatihah buat ibu tersayang



4 comments :

desperate mama said...

lepas kawen kan... memang kalau berdrama... kita berdrama sorang sorang la jawabnya.... nak je ungkit masa saat belum kawen dulu... tapi kalau ungkit pun... sama jugaklah... ungkit sorang sorang lah jawabnya....

[PCL] said...

...Assalam, bg suami penyabar dah memang faham sangat2 hati dan perasaan isterinya...kekadang tu saja jer ktorg buat rileks... :), salam kenal dari PCL jg.

wahida said...

betul tu, lelaki mmg tak faham pompuan ni...dorang sgt lurus, padahal pompuan pulak suka bagi hint2 jer...


p/s: salam, tengs drop by my blog n following mine, saya follow sini terus yer...

Bonda Ryan said...

wsalam..

kaka fidza, yes its true!! saya mmg selalu buat drama cinta sorang..pastu ending dia mesti sad ending..huk3!!
PCL, Tapi kami org perempuan sgt tak setuju dgn cara tersebut..btw ur blog nice blog i think..shuker3!!
Wahida, betul 100%..kita bg hinti tapi dia bg sigh..adeh!